Цветя и честитки валят към Лили Иванова за рождения й ден

Никога не съм играла на звезда, споделя естрадната прима

Легенди
10:05 - 24 Април 2023, Обновена на: 10:06 - 24 Април 2023
6573
Цветя и честитки валят към Лили Иванова за рождения й ден

Хиляди виртуални честитки и писма, изпратени по куриери, заваляха към Лили Иванова от ранни зори в понеделник. На 24 април естрадната прима има рожден ден и според десетилетната традиция на този ден домът й на столичната улица "Оборище" се превръща в пъстроцветна градина. Стотици приятели и почитатели й изпращат красиви букети и подаръци, а многобройните й фенове изразяват почитта си към нея в социалните мрежи.

Лили Иванова започва кариерата си още през 60-те години на ХХ век и веднага се превръща в музикална звезда. Самата тя сподели преди време в интервю пред Антон Хекимян по Би Ти Ви: "Никога не съм играла, никога не съм хвърчала във въздуха или играла на звезда – звездите са на небето. Смятам, че съм на земята и не хвърча в облаците".

Кариерата на Лили Иванова е осеяна с музикални пътешествия. Още с първите ѝ участия в София, през първото задгранично турне в Румъния, до големите концерти в тогавашния Съветски съюз и дори малките, провинциални градчета и читалища. Вече над 60 годни певицата подарява радост на няколко поколения любители на музиката.

Жената, която казва, че не стои с ръждясала корона на главата, защото иска короната винаги да е лъскава. И тя го прави полирайки тази корона до блясък. С много труд и всеотдайност вече толкова много години.

И днес не бе подминат вечният въпрос - на колко години е Лили Иванова. Самата тя така и не коментира реалната си възраст, но пък проявява чувство за хумор.

Някои поздравиха певицата с 89-ия рожден ден днес, намеквайки, че тя е родена през 1934 г., а не както е според официалните й документи през 1939 г. Но срещнаха мощна критика от страна на нейни върли фенове: "Най-грешно е да коментирате годините на такива хора, защо го правите, комплекси ли имате... Грешници... Тя Лили се е доказала в годините. Велика и неповторима и ще си остане докрай такава. Пей Лили пей!"

"Няма от какво да се страхувам. Ванга ми е казала, че ще пея, докато съм жива. За ужас на някои хора", бе споделила самата естрадна легенда.

„Номер едно, номер две... Всички са номер едно. Аз не искам да бъда номер едно. Нека съм номер две, десет, няма значение. Нямам нужда от номерация. Аз съм просто Лили Иванова. Всичко, което съм направила, съм го направила сама”, изповяда се тя пред Хекимян.

„Взискателна съм, но преди всичко към себе си. Към другите също имам изисквания, но не ми се е налагало да съм недоволна нито от дисциплината, нито от нищо, защото тая дисциплина идва, без да я налагам. Аз съм винаги на репетиция преди всички и никой не си позволява закъснение, но това е, това съм аз... Знам, че се говорят много лоши неща за мен...”, обяснява Лили Иванова.

На 19 май от 20:00 часа Лили Иванова ще изнесе бутиков концерт в Народен театър "Иван Вазов". На концерта тя ще пее в компанията на LI Orchestra - Ангел Дюлгеров (китари, цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Иван Йорданов-Чери (китари), Христо Михалков  (бас китара), Орлин Цветанов (цигулка), Росен Ватев (ударни, перкусии) и LaTiDa – беквокали. Най-скъпите цени за билетите удариха 500 и така Лили задмина Джон Малкович.

В Благоевград на 10 май Лили Иванова започва тазгодишното си национално турне. За 7 месеца тя и екипът й ще изнесат концерти в най-големите зали във Варна - 14 юни и 28 ноември, Велико Търново - 16 юни, Плевен - 20 юни, Бургас - 7 август, Созопол - 9 август, Пловдив - 12 август, Стара Загора - 17 август, Добрич - 4 септември, Враца - 18 септември, Хасково - 20 септември, Русе - 20 ноември. На 15 и 16 декември певицата ще има два последователни концерта в зала 1 на НДК.