Д-р Наков изкарал ниска оценка на писмения, затова не е допуснат до устен изпит

Онкологичното му заболяване не е причина да не бъде избран за асистент, смята деканът на МУ-София

Здраве
14:42 - 07 Ноември 2019
2515
Д-р Наков изкарал ниска оценка на писмения, затова не е допуснат до устен изпит

Журито от конкурсния изпит за асистент към Катедрата по гастроентерология на Медицинския университет в София е допуснало до изпит д-р Радислав Наков, но резултатът му е бил под изискването от 4.50 оценка, каквато е минималната оценка, за да се яви и на устен изпит. Това каза деканът на Медицинския факултет към МУ-София проф. д-р Иван Митов пред БНР.

„Двама от кандидатите са били оценени около 4. По тази причина журито не ги е допуснало до устен изпит. Сред тези двама е и д-р Наков“, каза проф. Митов.

Деканът е категоричен, че след като д-р Наков е допуснат първоначално до изпит, комисията е преценила, че той може да се яви и не може да се твърди, че заболяването му е причина за оценката му.

След като е допуснат до изпит, той трябва да бъде оценен според това, което е показал на изпита. Има много хора с онкологични заболявания, които си изпълняват задълженията, разбира се, когато състоянието им го позволява“, каза той.

По думите на проф. Митов д-р Наков не е внесъл жалба относно казуса.

"Работите на колегите са запазени и те могат да бъдат прегледани отново, ако някой държи. При тези конкурси здравословното състояние не се обсъжда и то не може да бъде причина за отстраняване от конкурса“, каза още деканът на Медицинския факултет.

Преди ден д-р Радислав Наков обяви в емоционален пост във Фейсбук, че не е станал асистент, защото, според него, онкоболен няма място в Катедрата по гастроентерология на МУ-София. В социалната мрежа той съобщи, че е диагностициран с клетъчен лимфом и че се е явил на конкурс за асистент в МУ-София, на който обаче не е допуснат до устен изпит. От учебното заведение обаче категорично отвхрълиха обвиненията.