Д-р Симидчиев: Конституцията носи много тоталитарни белези

Аз лично гласувах убедено „за", защото смятам, че промените ще позволят нашето общество да функционира много по-пълноценно

Общество
18:18 - 20 Декември 2023
2160
Д-р Симидчиев: Конституцията носи много тоталитарни белези

Промените в Конституцията са исторически за всички, които живеем в България. Последният основен закон, приет от 7-ото Велико народно събрание, беше с много голям отпечатък от предишната тоталитарна държава – с твърде много небалансирани правомощия в съдебната система. Това коментира депутатът от „Продължаваме Промяната - Демократична България" Александър Симидчиев.

„Това, което направихме днес, е да поставим основите на една по-нова съдебна система, която да функционира много по-справедливо. Надяваме се тя да пребъде и да бъде надграждана и със законодателните инициативи, които са предвидени в нея", каза още той пред "Нова".

Във връзка с думите на президента Румен Радев, който нарече измененията в Конституцията „експеримент, за който българите ще плащат тежка цена", Симидчиев заяви: „Това е негова позиция. Аз лично гласувах убедено „за" тази конституция, защото смятам, че тя е прогресивна и ще позволи нашето общество да функционира много по-пълноценно".