Д-р Симидчиев, Вилдан Байрямова и Стоян Михалев - водачи на ДБ

Христо Иванов мери сили срещу Бойко и Корнелия в София и Пловдив, ген. Атанасов пробва от 23-и МИР и Благоевград

Общество
14:52 - 01 Март 2021
4447
Д-р Симидчиев, Вилдан Байрямова и Стоян Михалев - водачи на ДБ

Пулмологът д-р Александър Симидчиев, актьорът Веселин Калановски, музикантът Стоян Михалев и журналистът Вилдан Байрямова са изненадите във водаческите места в листите на Демократична България. 

Очаквано, лидерът на Да, България Христо Иванов застава начело на списъците с кандидат-депутати в Пловдив и 25-и МИР в София, където ще се съревновава с Корнелия Нинова и Бойко Борисов, а шефът на тъмносините (ДСБ) ген. Атанас Атанасов води в 23-и МИР София. Той ще се бори и от Благоевград. 

Съпредседателят на Зелено движение и общински съветник в София Владислав Панев води листата в 24-и МИР, а другият съпредседател на Зелено движение Борислав Сандов - в Смолян. В София-област листата води пулмологът д-р Александър Симидчиев.

Във Варна водач на листата е солистът на "Киора" Стоян Михалев, а в Бургас - дясната ръка на Христо Иванов - Ивайло Мирчев. Зам.-председателят на ДСБ Димитър Сяров води листата в Сливен.

Начело на списъка в Пазарджик е дипломатът Стефан Тафров, а Веселин Калановски оглавява ямболската листа. Хасково повежда ДСБ с общинарката в Димитровград Катя Панева. В Русе и Габрово също първенци стават общинари - съответно Митко Кунчев и Ивелин Стоянов. 

Конституционалистът Атанас Славов е първенец в Стара Загора, във Велико Търново - общинският съветник Калоян Янков, а в Плевен - бившият зам.-председател на партията на Миглена Кунева - Найден Зеленогорски. Както Lupa.bg писа, единствената сделка с някогашните кадри на ДБГ, бе постигната между ДБ и Зеленогорски.

Кърджали, където ще спорят Цвета Караянчева и представителят на ДПС от ДБ застава журналистката Вилдан Байрямова. В Търговище начело е Илина Мутафчиева.