Да бъде дъжд! И земята в Австралия плаче от радост! (СНИМКИ)

Актуални новини
14:53 - 17 Януари 2020
4288
Да бъде дъжд! И земята в Австралия плаче от радост! (СНИМКИ)

Да бъде дъжд! Населението на Австралия полудя от кеф при бурите и дъждовете, които се изсипаха над острова. Хората чакаха дъжд като дар от небето и го получиха след доста време суша, за да могат малко да си отдъхнат от лошия въздух и борбата с пожарите, които изпепелиха огромни територии и загинаха много животни, а също така и 27 души до момента.

Австралия беше обгърната в пламъци от октомври насам, а това развълнува хората по цял свят, като всеки започна да търси варианти да помага с каквото може.

Предупрежденията за бури се оправдаха, а дъждовете помогнаха за гасенето на 32 горски пожара в Нов Южен Уелс и няколко във Виктория.

Вчера, поради обилни дъждове, броят на пожарите в австралийския щат Нов Южен Уелс падна от 120 на 88! Но никой не си мисли, че пожари са елиминирани и потушени, но метеоролозите правят дават прогнози. Експертите казват, че дъждовете ще продължат до края на тази седмица - до неделя, в някои райони се очакват между 30 и 80 мм валежи на квадратен метър.

Австралийците се надяват, че "душовете" най-накрая ще улеснят работата на пожарникарите, които неуморно се борят с огнената стихия в продължение на няколко месеца.

В Нов Южен Уелс и във Виктория валежите бяха 15 мм на квадратен метър.

Силните гръмотевични бури предизвикаха наводнения в Мелбърн. За съжаление все още 80 пожара бушуват в района на Нов Южен Уелс, а 18 - във Виктория.

"Гръмотевичните бури са непредсказуеми в момента", казва австралийското бюро по метеорология.

Радостта на местните жители е толкова голяма, че социалните мрежи буквално са затрупани от снимки.
"Няма нищо по-хубаво от това да чуем звуците на дъжд след месеци пожари, дим и замърсен въздух. Давай, Австралия!", написа в Туитър потребителят Magophiee.

„От колко време не бях виждала дъжд...“, пише Джеси Рубина.

"Вали дъжд. Никога не съм го очаквал така. Това отново ни напомня, че живеем на Земята", изразява радостта си Horus1618 в Туитър.