ДА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ: 7-годишният Тошко се нуждае от помощ

Здраве
12:55 - 05 Април 2023
1626
ДА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ: 7-годишният Тошко се нуждае от помощ

Втора благотворителна нощна разходка до Бунарджика, посветена на малкия Тошко, ще се проведе днес от 19 ч. "В сряда вечерта ще се съберем на чешмичката в градинката на хълма и ще стартираме нашата разходка до емблематично за Пловдив място, а именно - паметника на Альоша, където ще подкрепим и нашата благотворителна кауза. Да се насладим на поредната нощна разходка заедно с "БАИРИ, СПИЦИ И ЩЕКИ", казаха организаторите.

Предстои събитие, на което да помогнем финансово на едно българско момченце, което се е изправило заедно с родителите си пред една страшна болест. Тошко Маневски е от Пловдив и е само на 7 годинки. За съжаление, Тошко е диагностициран с болестта на Дюшен. Това е вид мускулна дистрофия. Заболяването протича тежко, като последствията може да бъдат фатални.

Шансът Тошко да подобри своето състояние дава турска клиника, която ще проведе метод за вливане на стволови клетки. Становището на проф. Ердал Карайоз от Лив Хоспитал в Истанбул е да се направят две вливки на стволови клетки през 15 дни. Всяка вливка струва 9000 евро. Сумата, която се събира по дарителска сметка, е 18 000 евро.

БАНКОВА СМЕТКА:

BIC: UNCRBGSF

BG14 UNCR 7000 1524 8220 67

ТИТУЛЯР: ТОШКО ДИМИТРОВ МАНЕВСКИ