Да се посмеем следизборно (ГАЛЕРИЯ)

Политика
08:30 - 08 Април 2021
17350
Да се посмеем следизборно (ГАЛЕРИЯ)

Както винаги, мозъчните клетки на българина се размърдаха непосредствено след, вместо преди парламентарни избори. След безпрецедентния вот, белязан от лятото на антиправителствени протести и пандемията от COVID-19, не закъсня и вълната от остроумни колажи и коментари, дело на анонимни, но талантливи интернет герои.

Първи избор на гражданите отново стана ГЕРБ. По-неочаквана бе подкрепата на българския народ към партията на Слави Трифонов, която събра близо 18% от гласовете. Това изненада всички, включително Корнелия Нинова и всички нейни съмишленици, които се готвеха за второто място. За пръв път и българите в чужбина регистрираха толкова висока избирателна активност, които гласуваха сериозна подкрепа на Трифонов и компания. Интересното тепърва предстои, а дотогава да видим какво вълнува българите в следизборния ден в социалните мрежи.

Вълната от вицове и мемета роди истински шедьоври на следизборния балкански хумор:

 Статусите, които се въртяха навсякъде в интернет пространството: 

„След джипката е ред на комбайна…на-на-най-на“

„Божков не е успял да събере 4%, защото тези, които са гласували за него не задрасквали с Х, а търкали бюлетината с монетка.“

„Вече имаме оркестър в Парламента.“

„След края на Избори 2021, вече нямам притеснения, че има изтичане на мозък в чужбина.“

„Горкият син на Марешки, вече ще се налага да изнася дрехите и на майка си.“

 „Каракачанов тази година гласува машинно, използвайки новата BILLA карта.“

 

Важно да отбележим, че въпреки смешната страна на нещата, не бива да подхождаме към бъдещото правителство само с хумор, а и с необходимата адекватна гражданска позиция и обоснована критичност.