ДАЛАВЕРА: Брендо искал да си купи къща от Ивелин Михайлов

Воинът на светлината се уплашил от щетите за репутацията си

Политика
20:49 - 25 Юни 2024
10688
ДАЛАВЕРА: Брендо искал да си купи къща от Ивелин Михайлов

Шокиращо предалият се на родното правосъдие Евелин Банев – Брендо е искал да си купи или наеме къща във варненското с. Неофит Рилски, край което е разположен Историческият парк на идеолога на партия „Величие” Ивелин Михайлов. Именно в сектата на актуалния политик смятал да търси убежище издирваният в половината свят бос.

Според мълвата в ъндърграунда, след вота на 9 юни Брендо се свързал с Ивелин Михайлов и поискал подкрепа за купуване или наемане на къща в Неофит Рилски. Той явно наистина се страхува за живота си, тъй като селото е осеяно с камери и предлага безупречно ниво на сигурност, където Банев да заживее на спокойствие, макар и издирван от Интерпол от далечната 2016-а.

В такава гъзарска колиба искал да живее босът

Камерите и бодигардовете принадлежат на „Пазителите” – фирма, която на теория охранява „Исторически парк”. На практика тя работи като частна армия на територията на Неофит Рилски, а понякога и в съседни села.

Брендо обаче получил отказ от Ивелин Михайлов, който се уплашил, че подобна сделка може да унищожи в зародиш политическата му кариера. Макар да има възможности за финансиране на „Величие”, Банев е сподобен да нанесе пиар щети, които никога не могат да се изчистят.