Дългучът Крауч издаде музикален албум

Той е микс от фен песни и класическа музика

Спорт
14:13 - 16 Ноември 2022
1211
Дългучът Крауч издаде музикален албум

Бившият английски национал Питър Крауч и известният оперен певец Пол Потс издадоха албум с коледна фенска музика. Албумът е смесица от фен песни и класическа музика. Крауч не пее, той дирижира.

В албума има осем песни, а цялата концепция е измислена от самия Крауч. Това е и неговият дебют като продуцент.

„Винаги съм мечтал да издам албум. Периодът е страхотен, преди Световното първенство и преди Коледа. Взехме най-добрите песни на феновете и добавихме празнична и класическа музика“, каза Крауч.

Цялата акция има благотворителен характер, тъй като всички приходи от продажбата са предназначени за фонда „Stonewall“, който е създаден за борба срещу потисничеството на ЛГБТ+ населението в Катар и по света.

Заедно с Крауч и Пол Потс, в албума участват множество известни изпълнители на класическа музика. Там е сопраното Оливия Сийг, а водещ тенор е дебютантът на Английската национална опера Робин Бейли.

Албумът включва и една от любимите песни на английските фенове "Super Jack Grealish", има и "England till I Die" и популярната коледна песен "12 days of Christmas", но на тема Световно първенство. Има и кавъри на песни за Гарет Саутгейт, Хари Кейн, Деклан Райс и Джуд Билингам.

Можете да намерите албума в платформите "iTunes" и "Spotify".