Данаил Кирилов увеличава охраната на затворите

200 души ще започнат работа на местата за лишаване от свобода

Общество
16:00 - 30 Януари 2020
1547
Данаил Кирилов увеличава охраната на затворите

Министерство на правосъдието подписва общо споразумение с трите синдиката на затворите, действието му ще е в сила за следващите три години, заяви правосъдният министър Данаил Кирилов при подписването на споразумението.
 
"Тоест при всички положения дава по-голяма стабилност и увереност във взаимоотношенията ни", отбеляза той. 
 
Поетапно в рамките на 3 или 4 конкурсни пакети ще започнем запълването на 200 щатни бройки за затворите. Това каза министърът на правосъдието Данаил Кирилов при подписване на споразумение между Министерството и трите синдиката към затворите. 
 
Той потвърди, че има готовност "по отношение на нормативното осигуряване, установили сме заедно с Министерски съвет текста на постановлението, с което ще ни се промени щатът за тези 200 бройки. Това ще стане поетапно с 50 - 70 бройки на 3 или 4 пъти. Първата очакваме да е в първото тримесечие“, посочи Кирилов.
 
"Радвам се, че по отношение на допълнителното материално стимулиране стигнахме да изравняване при двете дирекции. Мисля, че този процес би следвало да продължи", допълни той.
 
Данаил Кирилов е внесъл искане за тълкувателно решение от Гражданска колегия на Върховния касационен съд по отношение на споровете, свързани с нощния труд на служителите в затворите. "Смятам, че в един измерим порядък от време върховните съдии ще се произнесат еднозначно по режима на това допълнително възнаграждение, за да нямаме спорове", посочи той.