Даниел Митов: Бойко Борисов ще се върне в парламента, ако пожелае

БСП идеологически стои много далече от нас, заяви членът на ГЕРБ

Новини
09:13 - 14 Февруари 2023
1864
Даниел Митов: Бойко Борисов ще се върне в парламента, ако пожелае

Дали Борисов ще се върне като депутат в НС, трябва да питате него, но ако желае, той ще се върне в парламента, каза Даниел Митов от ГЕРБ.

За следващия парламент е важно да знаем, че вероятно може да се наложи да правим промяна на Промяната, защото приетото от тях не работи. Определени закони, приети от тях, са противоконституционни - като този за оглавяващия КЕВР.

За “Магнитски“ се изговори всичко, за Влади Горанов не сме дискутирали това член ли е на ГЕРБ, или не. Санкциите посочват системен проблем, а не персонален. Трябва да се приеме закон, който да гарантира превантивни мерки срещу корупционни практики.

В момента имаме на власт служебно правителство на човек, на когото му хареса да управлява, да държи и изпълнителната власт в ръцете си, освен президентската. На тези избори трябва да обясним ясно на българските избиратели - ГЕРБ да получи достатъчно подкрепа, за да състави правителство.

Със сигурност ще представим кабинет, няма колебания, че редовен кабинет задължително трябва да има. Президентът гази директно решенията на НС в подкрепа на Украйна - например за потенциалните санкции срещу Русия в ядрената енергетика.

БСП идеологически стои много далече от нас, така че не виждам партньорство. За ДПС трябва да се види как си прави кампанията, ако наливат вода в мелницата да се управлява през служебни правителства и завой към леко авторитарен режим, тогава няма как да стане, каза още Митов по Би Ти Ви.