Даниел Митов: Само на премиера Петков му дреме за самолетна линия до Скопие

Спорд остриеето на ГЕРБ македонците винаги се опитват нещо да изтъргуват

Политика
19:39 - 18 Януари 2022
2276
Даниел Митов: Само на премиера Петков му дреме за самолетна линия до Скопие

"Не видях нищо ново да се случи днес в Скопие. Единствено видях една нота за името на Македония. По време на правителството на ГЕРБ това беше договорено. Скопие винаги се опитва да търгува. Въпросът е какво е изтъргувано днес." Това заяви бившият външен министър и настоящ депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС в НС Даниел Митов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

"Не чухме нищо по важните въпроси за историята и езика на омразата, които трябва да бъдат решени", отчита бившият дипломат.

По думите му смесените комисиите между България и Република Северна Македония (РСМ) не са постигнали нищо, заради бойкот от страна на Скопие.

"Никой не я иска тази самолетна линия, освен премиерът Петков. Това е въпрос от второстепенно значение за българското общество“, смята Даниел Митов.

"Не се казва нищо на българското общество? В един момент тези договори ще стигнат до НС, което ще ги отхвърли и ще станем смешни пред Скопие“, предупреди Митов.

РСМ се опитва да притиска България с лобистки методи, заяви Даниел Митов по повод заплахата за санкции от страна на щатски сенатор. „Премиерът трябва да си даде сметка, че подходът на Скопие няма да се промени“.

"Ние не воюваме с никого, а имаме политически различия с представителите на една институция", заяви Митов по отношение на реакциите си спрямо политиката на президента.