Даниел Вълчев е фен на Герджиков

След 5 години се кандидатирам за президент, повтори шегата си бившият просветен министър

Новини
17:50 - 05 Октомври 2021
2942
Даниел Вълчев е фен на Герджиков

"След 5 години смятам да се кандидатирам за президент и съм поканил колегата Марчева за мой вицепрезидент, заявих го полушеговито преди десетина дни по телевизията и няма да се отметна от това." Това заяви бившият просветен министър Даниел Вълчев в тв ефира.

Той изрази одобрението си за кандидатурата на проф. Анастас Герджиков, като я определи като добра кандидатура за президент - "солиден учен, много сериозен преподавател, академичен човек, диалогичен във всички свои превъплъщения през годините. Винаги е търсил някакъв вид съгласие, консенсус. Има възгледи по различни въпроси, които засягат цялото общество. С кандидатурата му ще се получи истинска кандидатпрезидентска надпревара".

 "В момента, в който бе публикуван докладът на Етичната комисия за книгата на Петър Илиев и бе представен на ректора на СУ той ми изпрати искане, а по силата на разпоредба когато са налице данни за плагиатство и при такова искане от ректора факултетният съвет трябва да се събере и да излъчи комисия от трима, които като специалисти в съответната научна област да направят втора проверка и въз основа на нея да се предложи на ректора да бъде прекратено трудовото правоотношение на съответния наш колега. В петък колегата Илиев е депозирал заявление на своето трудово правоотношение със СУ.

След това след консултация със специалисти по трудово право при отношение, че Илиев е готов да заплати едномесечното си предизвестие (депозирал е една заплата) той трябва да се счита за напуснал.

За днес бях насрочил извънреден факултетен съвет, но при това положение го отмених вчера. В съвременният свят всеки пишещ човек трябва да бъде много внимателен когато представя своите произведения и да бъде много коректен, защото много лесно се установяват подобни неща". Това допълни Вълчев за случая с плагиатството на Петър Илиев.