Даниел Вълчев хвърли бомба: Може да се окаже, че Кирил Петков никога не е бил министър

КС трябва да се произнесе по делото, категоричен е деканът на Юридическия факултет

Политика
09:34 - 12 Октомври 2021
6648
Даниел Вълчев хвърли бомба: Може да се окаже, че Кирил Петков никога не е бил министър

Производството по казуса с двойното гражданство на Кирил Петков трябва да продължи. И може да се окаже, че бившият икономически министър всъщност никога не е бил шеф на ведомството. Мнението е на декана на Юридическия факултет в Алма матер Даниел Вълчев по повод чаканото днес решение на Конституционния съд за казуса с Петков и декларираните от него обстоятелства пред президента при назначаването на първия служебен кабинет на Стефан Янев. 

„След решение номер 3 на КС от миналата година, става ясно, че когато един указ на президента бъде обявен за противоконституционен, тази противоконституционност го засяга не занапред, а се връща назад, от момента на неговото издаване. Правен интерес още има.

Ако бъде обявен за противоконституционен указът на президента, макар и частично – в частта за назначаването на това лице, това означава, че той никога не е бил министър”, заяви Вълчев пред Нова телевизия.

Той обаче уточни, че не се е запознал с документите. И все пак от публикуваното в медиите се виждало ясно, че до 20 август Петков е бил с двойно гражданство.

Снимка: Агнес Методиева