Даниил Видински е огорчен от експулсирането на духовниците от Руската църква

Самият той обаче не много отдавна подкрепи Русия, като каза, че демонизирайки я, попадаме в капана на лъжата и лукавството

Актуални новини
12:00 - 23 Септември 2023
4054
Даниил Видински е огорчен от експулсирането на духовниците от Руската църква

Видинският митрополит Даниил коментира скандала със затварянето на Руската църква в София след решението за експулсиране на предстоятеля й архимандрит Васиан и още двама служители на храма.

"Изразяваме своето огорчение относно експулсирането от страната на предстоятеля и двамата свещенослужители на храма - подворие "Св. Николай", гр. София - архим. Васиан (Змеев), прот. Евгений и прот. Алексий.

В настоящето смутно политическо време, държим да напомним, че политическите пристрастия, партии, идеологии, политическите съюзи, коалиции ще преминат, както са преминавали безвъзвратно в историята на страната ни редица такива.

Това, което остава е Христовата истина и любов, чиито изразител и въплътител в света е Църквата. Христовата истина и любов са надежда за спасение на всички ни. Те също са основа на личната ни и национална сигурност.

Истината и любовта ни учат да уважаваме всеки човек и да не вършим нищо по пристрастие (1 Тим. 5: 21).
Дано Бог бъде наш помощник и защитник през бурите в объркания поради греховете ни свят и ни изведе в Своя покой!"

Самият Даниил обаче не много отдавна подкрепи Русия, като каза, че демонизирайки я, попадаме в капана на лъжата и лукавството.