Дара, Торино и Пашата, 100 кила и Б.Т.Р. с концерт в подкрепа на кампанията "Не сте сами"

Певците се изправят срещу хазартната и наркотична зависимост

Култура
13:13 - 13 Август 2024
1469
Дара, Торино и Пашата, 100 кила и Б.Т.Р. с концерт в подкрепа на кампанията "Не сте сами"

Презентация пред ученици и концерт с участието на Дара, Торино и Пашата, 100 кила, както и рок групата Б.Т.Р. ще отбележат началото на кампанията "Не сте сами" на 16 август в Несебър, съобщават организаторите на проявата от Агенция „Митници“, Националната агенция за приходите и Община Несебър. 

В център "Артиум" ученици от по-горните гимназиални класове ще присъстват на  презентация по темите за наркотичната и хазартна зависимост, демонстрация с кучета, обучени в залавянето на дрога. 

Вечерният концерт е в Стария град. Преди изпълнителите, които са посланици на кампанията, свои кратки приветствия ще отправят представители на Националната агенция за приходите, Агенция "Митници" и Николай Димитров, кмет на Община Несебър, която е партньор на кампанията. Водещи ще бъдат актьорите Гергана Стоянова и Филип Буков. 

Кампанията "Не сте сами" цели посланието "не на хазартната и наркотична зависимост" да достигне по максимално широк кръг сред младите хора.

Кампанията се организира в България от 23 години и цели да популяризира рисковете от наркотичната зависимост и възможностите за справяне с нея. В тази връзка се провеждат срещи на живо с младите хора, различни инициативи за информиране и превенция, насочени към хазартно уязвимите лица и широката общественост.

По информация на НАП и Агенция "Митници" над 50% от активното население в България залага в хазартни игри, а над 1000 души всеки месец се вписват във водения от Националната агенция за приходите Регистър на уязвимите от хазарт лица.