Дъщерята на Андрей Райчев изплака: Пращат ме да снимам порно

Ружа се вбеси от тролски коментари, отсече, че не може всички да изглеждат като Цецка Цачева

Политика
09:35 - 18 Май 2021
15747
Дъщерята на Андрей Райчев изплака: Пращат ме да снимам порно

Дъщерята на социолога Андрей Райчев - Ружа, която членува в Има такъв народ на Слави Трифонов и е колега-журналист, се оплака в социалната мрежа от тролски тормоз. Чаровната Райчева от скоро се потопи в дебрите на парламентарната журналистика и стана любимка на феновете на Дългия с острите си коментари. 

Оказва се обаче, че Ружа си има и редица недоброжелатели, които дори си позволявали да й пишат съобщения със съвети да се насочи към пеенето на чалга или снимането на порно клипове. 

"Събуждам се и намирам на лични сърцат съвет да се преориентирам към чалга или порно индустрията.
Пиша това, не защото ме е трогнал този трол, а защото се е случвало и доста по-интелигентни хора да се отнасят така с мен. Това, че съм млада и имам определени външни белези, предразполага някои хора към гадно отношение и склонност да ме разглеждат по един много неприятен начин.

Естествено, на това са жертва всички, които се показват публично. Въпросът е: каквото и да правим, жените биваме оценявани нон-стоп по критерии, които нямат общо с ум, морал, умения или каквато и да е вътрешна стойност.

Често ни разглеждат като обвивки, не само мъже, а и други жени, и биваме категоризирани - някоя има цици, друга крака, трета коса... Върви така- ако не е стара, е грозна. Ако не е грозна и стара, е дебела. Ако не е грозна, стара или дебела, значи е лека. Изобщо - една жена е лесно да се уязви.

Но тука са сбъркали - аз се идентифицирам първо като човек, после като жена. Демек мозъка се класира преди вторичните полови характеристики. А и... в крайна сметка не можем всички да изглеждаме като Цецка Цачева, простете", пише гневно тя (запазваме оригиналния правопис - б.р.).