Датчани наливат € 10 млн. в ЦСКА

Актуални новини
17:10 - 05 Юни 2020
4276
Датчани наливат €10 млн. в ЦСКА

Добри новини за ЦСКА - появи се светлина в тунела, а феновете скоро ще могат да се радват на обновен стадион "Българска армия". Чуждестранни инвеститори са готови да налеят 10 милиона евро в клуба, които да бъдат използвани по предназначение - за реконструкцията на съоръжението в Борисовата градина, научи Lupa.bg.

Миналата година имаше подобни индикации, идващи от Дания и Китай. Сега, няколко месеца по-късно, преговорите отново са в напреднала фаза, а средствата ще бъдат осигурени от датски консорциум.

Условието на инвеститорите е всички детайли около проектите и документалната част да бъдат изчистени с Министерство на спорта и държавата. Едва тогава парите ще бъдат преведени по сметка на клуба.

Въпросният датски фонд от доста години е стъпил здраво в различни държави в Източна Европа и е инвестирал в изграждането на повече от дузина стадиони из Стария континент.

След реконструкцията на "Армията" стадионът на ЦСКА може да смени и името си изцяло или частично, като към "Българска армия" да бъде прибавено и това на фонда.