Дават 1 милион за вилата на Калоянчев, жена му Валя не ще да продава

Софийският му апартамент, който се намира в една и съща кооперация заедно с този на Стоянка Мутафова, също струва поне толкова

Култура
16:21 - 17 Април 2024
10797
Дават 1 милион за вилата на Калоянчев, жена му Валя не ще да продава

Духът на големия Георги Калоянчев все още витае в любимата му вила в квартал „Градоман“ в Банкя. Близките му са сложили на една от пристройките към къщата огромен плакат с неговия лик, а съпругата му Валя продължава да отхвърля оферта след оферта за тузарския имот.

Наскоро вдовицата на актьора пак се е преместила на чист въздух в „Градоман“, след като изкарала студените и неприветливи зимни месеци в столичния си апартамент, където живее синът ѝ Ивайло. Във вилата за нея се грижат другият ѝ наследник Явор и семейството му от ранна пролет до късна есен.

Те вече са започнали да обработват градината си, където гледат и цветя, и зеленчуци домашно производство. Вилата на покойния артист изглежда в добър вид. Каменната ограда е завършена, дворът е добре окосен и не тъне в бурени, а улицата отпред се поддържа чиста. Преди година тя най-сетне бе прекръстена на негово име, след като предложението прашасваше из кабинетите на общинската администрация.

Столични бизнесмени предлагали за вилата на Калоянчев над 1 милион лева, но роднините му за нищо на света не били готови да се разделят с нея. Софийският му апартамент, който се намира в една и съща кооперация заедно с този на Стоянка Мутафова, също струва поне толкова. Валя Калоянчева обаче била категорично против синовете ѝ да разпродават имането на баща си, пише "Ретро".



Баровският имот не се продава

„Времето не лекува мъката ми по моя Георги. Поплаквам си всеки ден, говоря си със снимката му, поздравявам го сутрин и вечер. Сякаш всичко си е, както е било. Подчиних живота си на него, простих му и изневерите, и всичко, но не съжалявам. Преди всеки ден ходех на гроба му, сега невинаги го правя, защото и аз не съм в първа младост. Но постоянно говоря за него с децата си. Не е малко, 59 години живяхме с него в добро и лошо", казва Валя.