ДБ настоява: Борислав Иванов от "Възраждане" да се маха от общината

Обединението осъди безобразията на зам.-шефа на СОС, след като нахлу маскиран в кабинета на Фандъкова

Новини
13:18 - 13 Октомври 2022
2815
ДБ настоява: Борислав Иванов от "Възраждане" да се маха от общината

"Демократична България" поиска оставката на зам.-шефа на СОС Борислав Иванов от "Възраждане" заради безумните му хулигански прояви в общината и свалянето на украинския флаг, което той твърди, че е направил. 

Тази сутрин той се е промъкнал маскиран в кабинета на кмета Йорданка Фандъкова и е стигнал до блакона, където са знамената на България, ЕС, общината и на Украйна, сигнализираха от "Демократична България".

ДБ настояват за оставката му заради хулиганските прояви и отстраняването му от всички заемани постове в общинския съвет. Ще бъде изпратен и сигнал до МВР и прокуратурата за извършените от Иванов противообществени прояви.

"Призоваваме групата на ГЕРБ да преосмисли дали софиянци са им дали доверие да управляват столицата в коалиция с политици, които нямат елементарно уважение към правовия ред", се посочва в позицията на "Демократична България".

Вчера той се опита, но не успя да свали украинското знаме от фасадата на Столична община по време на протеста с искане за оставката на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Борислав Иванов е член на Комисията по обществен ред и сигурност от групата на "Патриоти за София". Вчера той заяви, че се е провалил, тъй като са му попречили трима полицаи и трима общински съветници от ГЕРБ, но че ще направи всичко възможно знамето на Украйна да бъде свалено. "Загубихме една битка, но ще спечелим войната", обяви Иванов.

На неуспешния щурм по знамето присъстваха лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов и симпатизанти на партията, която неведнъж се е опитвала да свали украинския флаг от фасадата на общината. Знамето беше поставено на 7 април от Столична община, като идеята е то да остане там до края на войната. 

След провала с акцията със знамето Борислав Иванов каза, че с готовност ще понесе отговорността за набезите си. На последното заседание на общинарите миналата седмица, доклад на Иванов за сваляне на знамето не беше включен в дневния ред, а малко след това той заяви, че иска да напусне "Атака" и да се присъедини към "Възраждане", ако го приемат.

От администрацията на Столична община разказват, че от няколко дни Борислав Иванов обикалял сам из сградата, влизал навсякъде и включвал компютри.