ДБ за отрязаната листа: Посегателство над демокрацията

Решението на ЦИК било безпрецедентна атака срещу законността

Политика
13:39 - 14 Октомври 2021
2459
ДБ за отрязаната листа: Посегателство над демокрацията

Демократична България реагира мигновено на решението на ЦИК да не допусне регистрирането на листата на формацията в Стара Загора заради документално несъответствие и го нарече "посегателство" над демокрацията.

"Посегателство над демокрацията ЦИК се готви да отстрани Демократична България от участие в изборите в 8 избирателни района.

Централната избирателна комисия се готви да осакати участието на „Демократична България – Обединение“ в изборите за 47-о Народно събрание. След отказа за регистрация на листата на ДБ в Стара Загора заради подадени документи с електронен подпис, има предложение от член на ЦИК да бъде преразгледана регистрацията на листите ни в още 7 МИР-а, където документите също са подадени с електронен подпис.

Потъпквайки правото, партиите на статуквото започват открита война чрез своите представители в ЦИК и РИК срещу „Демократична България“. Това е безпрецедентна атака срещу законността и модернизацията на страната, за която от години се борим.

„Демократична България“ ще търси възстановяването на справедливостта в съда. Призоваваме всички демократи в България да не допуснат опорочаването на парламентарните избори! Не можем да допуснем избиратели да бъдат лишени от избирателни права! Не можем да останем безучастни, когато се гаврят с демокрацията!", написаха в позиция от ДБ след решението на ЦИК.