Де ла Фуенте: Ние сме най-добрият отбор в Европа

Най-добрите ни футболисти са младоците, заяви селекционерът на Испания

Спорт
13:20 - 15 Юли 2024
995
Де ла Фуенте: Ние сме най-добрият отбор в Европа

Селекционерът на Испания – Луис де ла Фуенте, изведе „Ла Роха“ до втори трофей, откакто пое отбора през януари 2023 г., след като испанците победиха Англия с 2:1 във финала на Евро 2024.

„Това е много важен успех за нашия футбол. Още в групата направихме впечатляващи неща. Футболистите ни са равностойни и всеки може да влезе по всяко време, за да помага. Ние сме най-добрият отбор в Европа и това се видя тази вечер. Имаме и добри индивидуалности, но работим като отбор и затова печелим“, каза след финала селекционерът на Испания.

Той бе категоричен: „Тази вечер показахме, че може би най-добрите ни футболисти са младоците, но те трябва да получават възможност, за да покажат пълния си потенциал“.

„Не мога да бъда по-щастлив – ние сме истински отбор, шампиони на Европа. Гордея се с момчетата с всеки изминал ден. Благодаря ви за подкрепата от цяла Испания“, каза емоционалният Де ла Фуенте.

Той коментира и разбора на полувремето: „Нищо. Беше просто въпрос на укрепване на това, което сме, беше въпрос на увереност, че те знаят как да изиграят мача. Те са най-добрите в света. Казвал съм го и преди и стоя зад това мнение, но винаги можем да бъдем по-добри“.