Делян Пеевски: ДПС няма хора в ДАНС!

Очаквам извинение от Кирил Петков, заяви съпредседателят на партията

Новини
18:27 - 26 Февруари 2024
3937
Делян Пеевски: ДПС няма хора в ДАНС!

"Днес съпредседателят на ПП Кирил Петков направи внушения в публичното пространство, че ГЕРБ, ДПС и президентът владеят чрез свои кадри регулаторите и другите контролни органи, включително и Висшия съдебен съвет (ВСС), които категорично не отговарят на истината. Той говори за някакви 95%, което освен че е невъзможно, тъй като става дума за независимите регулатори, подвежда хората" - това се казва в позиция на съпредседателя на ДПС Делян Пеевски, изпратена до медиите.

"Държа да подчертая, че ДПС има малък брой лица, предложени от ПГ на ДПС и подкрепени от НС, и не може да бъдем свързвани с никакви други назначения.

А специално по темата на ДАНС - аз не знам колко е щатът на ДАНС, но знам, че ако Кирил Петков казва, че има един представител там, то със сигурност ДПС има нула.

И тъй като ние винаги сме заявявали, че прозрачността е гарант за честните и открити отношения с хората, за чието доверие работим, публикуваме пълния списък на излъчените от ДПС достойни представители в регулаторите", допълва Пеевски.

"Надявам се, че допуснатите неточности от страна на г-н Петков се дължат или на некоректно подадена към него информация, или на липсата на такава. Разчитам, че след като се запознае с данните и фактическото положение в регулаторите, колегата Петков ще постъпи мъжки и ще се извини", настоява той.

Ето и списъка, който от ДПС изпратиха с всички предложени от тях и подкрепени от Народното събрание:

Регулатори (име, институция, длъжност):

Петър Чобанов, БНБ, Подуправител на БНБ

Юнал Тасим, Фискален съвет, член

Пламен Киров, Комисия за защита на конкуренцията, член

Ердинч Хайрула, Комисия за регулиране на съобщенията, член

Сабрие Сапунджиева, Комисия за защита от дискриминация, член

ВСС (име,институция,длъжност):

Пламена Цветанова, Висш съдебен съвет, напуснала (мандатът е прекратен)

Стефан Гроздев, Висш съдебен съвет, член на ВСС (съдийска колегия)

Любка Кабзималска, Инспекторат към ВСС, инспектор в Инспектората към ВСС