Делян Пеевски отиде на разпит в ДАНС

Политика
13:01 - 06 Октомври 2021 (обновена)
16412
Делян Пеевски отиде на разпит в ДАНС

Бившият депутат от ДПС Делян Пеевски бе извикан на разпит в ДАНС, като се предполага, че това се случва заради разкритията за офшорни дела на бизнесмена, публикувани в последния лийк на данни от международната асоциация за разследващи журналисти "Пандора пейпърс". 

Пеевски се появи пред сградата на Агенцията, която дори оглави за часове през 2014-а, видимо драстично отслабнал, малко след 12,30 часа днес, носещ плътна маска от висок клас. 

"Каквото съм казал вчера, съм го казал", отсече той пред журналисти. Вчера Пеевски излезе с декларация, в която обясни, че т.нар. разкрития касаят дъщерни фирми на дружества, които надлежно по думите му е декларирал. И призова представителите на медиите, отишли в двора на ДАНС, за да чуят подробности за разпита му, да пазят разстояние. "Има епидемия, дайте малко разстояние", напомни им Пеевски. 

И добави, че веднага се е отзовал на поканата на ДАНС да се яви за сведения при агентите. Бившият депутат остана там с адвоката си около час. На излизане отказа да отговаря на журналистически въпроси.

Снимки: Агнес Методиева