Пеевски за Гешев и Сарафов: Имахме мракобесен главен прокурор, сега това продължава

Радев иска да създаде своя партия, финансирана от разграбването на държавата в последните две години, твърди депутатът от ДПС

Актуални новини
14:17 - 24 Януари 2024
7183
Пеевски за Гешев и Сарафов: Имахме мракобесен главен прокурор, сега това продължава

Имахме мракобесен главен прокурор в миналото, но сега това продължава. Нека да се каже къде са тези дела, за които се говореше - прокуратурата трябва да започне да съобщава какво върши. 

Така лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски критикува днес Борислав Сарафов, визирайки разследванията на съветници от президентството и на президента, както и с делата срещу Бойко Рашков. 

"Искаме информация и ще зададем въпроси към г-н Сарафов и към службите. Почваме да задаваме всички въпроси, защото всичко трябва да е пред очите на хората. Тъмнината ще свърши, ще има светлина, както казваше едно бау-бау",

повтори той част от обвиненията си, отправени вчера към президента, когато му поиска оставката. Обвиненията той отправи веднага след заседанието на Правната комисия, на която чрез промени в парламентарния правилник беше отстранен председателят й от "Възраждане", а Бойко Рашков го защити.

"Г-н Рашков има най-малко право да коментира, защото ерата на Рашков е на един мракобесен министър на МВР, който влачеше хора и ги извличаше от къщите им. Той има да отговаря на много въпроси, като например, какво стана с неговия градинар и какво се случи с разследванията. Българската прокуратура също дължи отговори на обществото", заяви Пеевски.

"Надявам се да не потулвате касиерите, има тъмна институция пълна с кеш, която иска да създаде еднолично диктаторско управление на цирковото куче на Корнелия Нинова", повтори той обидата си към Румен Радев.

И добави, че Радев искал да създаде своя партия, финансирана от разграбването на държавата в последните две години, визирайки служебните правителства.

Пеевски коментира, че още не е обсъждано кой ще оглави Комисията за контрол на спецслужбите, но изтъкна, че досега тя реално не е свършила нищо в полза на хората.