Демонстрация на ВМС на Морската гара във Варна

Седем военнослужещи бяха наградени от командира на военния флот

Новини
12:49 - 06 Май 2022
1458
Демонстрация на ВМС на Морската гара във Варна

Седем военнослужещи от ВМС бяха наградени от командира на военния флот контраадмирал Кирил Михайлов по време на тържествен ритуал на Морската гара във Варна.

Най-голям интерес сред варненци и гостите на града предизвика демонстрацията с участието на морските специални сили към ВМС.

Как се освобождава кораб, завладян от терористи, демонстрираха зрелищно българските морски тюлени. В демонстрацията участва и хеликоптер "Пантер" от авиобаза "Чайка".

В словото си преди това контраадмирал Кирил Михайлов, командир на военноморските сили посочи значението на военния ни флот в тази ситуация.

"В един момент, в които войната се води съвсем близо до нас и военноморските сили са тези, които най-ясно я усещат с високата готовност, която поддържаме, за да защитим родните брегове и родината си, за да предпазим корабите, които плават в морето от мини. Всички знаят колко важно е морето за икономиката на държавата, но, може би, едва сега разбират, ролята на ВМС в осигуряването на този морски коридор".

Стана ясно, че на 10 май контраадмирал Кирил Михайлов ще се срещне във Варна с вицеадмирал Кийт Блънт, ръководител на съвместното военноморско командване на НАТО.