Деница Гергова откри изложба на мистериозните Братя Конър (СНИМКИ)

Арт провокаторите идват у нас в края на юни

Култура
18:07 - 14 Юни 2019
14977
Деница Гергова откри изложба на мистериозните Братя Конър (СНИМКИ)

Eнигматичните британски творци The Connor Brothers, които конкурират Банкси по продажби, са представени в изложба в Галерия "Оборище 5" в София. Селектирани са 20 оригинални творби на хартия, за създаването на които са използвани  ситопечат, маслен пастел, смесени акрилни техники, ръкописни намеси, колажи.

Българската публика видя голямоформатни творби от последната година: Conformity Is The Last Refuge, I Don’t Care What Anybody Says About Me, и съвсем новите I Know I’m Paranoid, The First Thing I Do In The Morning, Call Me Anything But Ordinary и заглавната творбо на изложбата: Maybe It’s Not About A Happy Ending – направо от студиото на художниците в Лондон. 

Директорът на галерия и зала “Оборище 5” Деница Атанасова-Гергова


Картините на Тhe Connor Brothers са сатирични и хумористични по природа. Те изследват мъгливите граници между истина и фикция. Измислени, винтидж корици на книги, най-често взаимствани от британската литературна класик и от любовни романи. Художниците възпроизвеждат кориците като големи акрилни или маслени платна, сменяйки заглавията на книгите с техни собствени текстове като променят посланията, но в подкрепа на контекста.

Красимир Гергов в компанията на Любомир Милчев - Денди и на неговото кученце


Двамата стават известни в арт средите като мистериозни американски близнаци – Франклин и Брендън Конър, които са отгледани заедно с други известни при екстремни условия от таен християнски култ, известен като “Семейството”. Братята Конър успяват да избягат в Бруклин, където започват да създават арт произведения, чрез които осмислят света, от който са били лишени преди.


През oктомври 2014 става ясно, че образите на Франклин и Брендън, всъщност са били мит и че The Connor Brothers, всъщност са арт дилърите Джеймс Голдинг и Майк Снийл (James Golding и Mike Snelle).

По покана на директора на галерия и зала “Оборище 5” Деница Атанасова-Гергова Тhe Connor Brothers ще пристигнат за среща с ценители и почитателите на изкуството им в края на месец юни.

Снимки: Булфото