Деница Златева: Корнелия не е бламирана!

Няма драма в БСП, листата ни е чудесна, настоява зам.-председателят на НС на партията

Политика
20:06 - 15 Април 2019
3119
Деница Златева: Корнелия не е бламирана!

Няма драми в БСП! Това твърди заместник-председателят на Националния съвет на столетницата Деница Златева. В интервю пред БНТ тя настоява, че в партията всичко е наред и БСП гледа към победа на европейските избори.

„Пленумът не беше инфарктен, беше по-скоро дълъг и интензивен. Смятаме, че в крайна сметка изведохме една силна листа и излизаме с хъс и желание да победим на изборите. Не мога да кажа, че е имало сърдити или обидени, защото волята на Националния съвет е тази, която пренареди листата, но каузата е, както казах, да спечелим изборите”, заяви в предаването „Още от деня" по БНТ Деница Златева. Тя настоява, че Корнелия Нинова не е била бламирана.

,,Нинова би била бламирана, ако листата беше отхвърлена. При таен вот винаги има пренареждане, посочи тя. Златева казва и че не е обидена от 7-ото си място в листата, което на практика поставя мандата й под сериозна въпросителна.

,,Била съм на 8-о, била съм и на 11-о място. По-важното е какво си готов да дадеш на кампанията, не толкова позицията, която заемаш в листата'', посочи тя.
,,С ПЕС поддържаме добри отношения. Дори преди две седмици имахме съвместно обучение между двете партии. Така че между БСП и ПЕС няма разлом и напрежение. По основните принципи и ценности нямаме различия. Единствено бях неприятно изненада от коментара на г-н Сергей Станишев, че тази листа едва ли не е антиевропейска. Но въпреки всичко ние сме пълноправен член на ПЕС и нямаме намерение да напускаме. Искрено се надявам да спрем да акцентираме само върху различията между БСП и ПЕС'', добави Златева.