Денков още умува да иска ли оставката на Калин Стоянов

Самият премиер съобщи, че вътрешния министър бил на кино по време на погрома в София

Новини
15:59 - 19 Ноември 2023
3391
Денков още умува да иска ли оставката на Калин Стоянов

Важното е да успяваме да вземем правилните решения, което се и случва. Не съм направил никакъв компромис, който е важен за развитието на страната. Има такива опити, но аз ги отказвам категорично. Такъв пример е този за дерогацията. Всеки, който се е захванал с политика трябва да очаква да има натиск върху него. Това коментира премиерът Николай Денков след националната работна среща на ПП в Благоевград. 

Съпредседателите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев проведоха днес национална работна среща в Благоевград с новоизбраните кметове и общински съветници на партията. На срещата дойде и премиерът акад. Николай Денков.  

По въпроса за оставката на вътрешния министър след погрома в центъра на София при протеста срещу ръководството на БФС, Денков обясни, че не е взел категорично решение. Той все още не е разговарял с вицепремиера Мария Габриел по темата, но уточни, че това ще се случи още в понеделник или най-късно във вторник.

Денков уволни зам.-министър в МВР и обяви: По време на безредиците Калин Стоянов е бил на кино

"Моето отношение към министъра на вътрешните работи ще се определи и от това как той ще оцени и реагира на сигналите за насилие, които всички видяхме и документирани на видео, и разказани от свидетели. Неприемливо е полицаи в центъра на София да дейтсват с протестоиращи по този начин. Огромното болщинство от полицаите действаха, както трябва, без да прилагат насилие. Тези, които нарушаваха правилата, трябва да бъдат разследвани и накзани", категоричен бе министър-председателят.