Депардийо и Сегал към приятеля си Путин: Спрете оръжията

ЕС
17:55 - 02 Март 2022
4516
Депардийо и Сегал към приятеля си Путин: Спрете оръжията

Френският актьор Жерар Депардийо, който е близък на президента Владимир Путин, призова за край на военните действия в Украйна и за преговори, в телефонен разговор с АФП. "Русия и Украйна винаги са били братски страни. Аз съм против тази братоубийствена война. Казвам: "Спрете оръжията и преговаряйте!", предава dir.bg

Той и колегата му Стивън Сегал призовават за прекратяване на боевете, а драматургът Емир Кустурица отказа поста на главен режисьор на Централния академичен театър на руската армия

Другият популярен приятел на Путин Стивън Сегал също призовава за мир. Пред Fox News Digital той казва, че гледа на Русия и Украйна "като едно семейство".

"Повечето от нас имат близки и на двете места. Гледам на тези страни като на едно семейство и наистина вярвам, че това е външен субект, който харчи огромни суми пари за пропаганда, за да ги провокира да враждуват една с друга", заявява още актьорът.

"Моите молитви са да стигнат до положително, мирно решение, в което можем да живеем и да процъфтяваме заедно в мир", допълни екшън звездата.

Сръбският режисьор и драматург Емир Кустурица пък беше обявен за нов шеф на руския театър на армията точно преди началото на военните действия. Руските медии съобщават, че преди часове той е дал изявление, в което е отрекъл назначаването, потвърждавайки, че планира да режисира само три пиеси.