Депутат на „Възраждане”: Експертен кабинет е само маска за пред хората

Отново ще издигнем своя кандидатура за председател на НС, обяви Георги Георгиев

Политика
12:16 - 19 Юни 2024
1446
Депутат на „Възраждане”: Експертен кабинет е само маска за пред хората

„Възраждане” няма да направи нито крачка назад, нито крачка встрани от своите позиции. Това коментира депутатът от партията Георги Георгиев в ефира на „Твоят ден”.

По думите му „Възраждане” отново ще издигне своя кандидатура за председател на Народното събрание, след като двата опита за избор на шеф на парламента се провалиха.

„Петър Петров беше нашата номинация днес. Ръководството ще прецени коя да бъде утре. Не знам дали има право един човек да бъде кандидатиран два пъти. По принцип нашата кандидатура е Петър Петров. Предлагали сме и Цвета Рангелова, но засега остава Петров”, допълни Георгиев.

По думите му експертен кабинет не е вариант. „Зад него трябва да стоят политически формации с политически позиции. Няма как да наречем едно правителство експертен кабинет, при положение че е подкрепено от определени политически формации. Това е само маска за пред хората, че такъв кабинет може да работи в полза на интересите на България. Той ще работи в полза на политическите формации, които го подкрепят”, каза още той.

От „Възраждане” не изключват възможността да си партнират по политики с партиите в парламента. Георгиев обяви, че формацията му е внесла днес законопроект за промяна на Изборния кодекс, с която да се ограничи броят на секциите за гласуване извън Европейския съюз.