Депутат пред Lupa.bg: Марешки се пазари за вицепремиер

Корнелия Нинова спря лидера на партия „Воля” от поста без портфейл, засега

Политика
21:34 - 19 Март 2019
3990
Депутат пред Lupa.bg: Марешки се пазари за вицепремиер

Лидерът на партия „Воля” Веселин Марешки продължава пазарлъците с управляващите да получи поста вицепремиер без портфейл. Новината потвърди пред Lupa.bg депутат от мнозинството, пожелал анонимност. Според народния избраник в сряда, 20 март, Марешки се разминал на косъм от назначението. Същия ден лидерът на „Воля” се срещна с шефа на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

След разговора аптекарският бос изненадващо обяви, че е впечатлен от целите на управляващата партия, затова неговата формация остава в Народното събрание и ще помага за постигане на кворум.

Очакваше след тази среща да гръмне новината, че Веселин Марешки става четвърти вицепремиер заедно с Томислав Дончев, Красимир Каракачанов и Марияна Николова.

„Замисленото обаче не се случи заради яростната съпротива на Корнелия Нинова. Социалист №1 поряза властта за кандидатурата на Марешки и за да не се нагнетява допълнително напрежение в парламента, назначението бе отложено, поне засега”, обясни народният представител.

Репортер на Lupa.bg продължава с опитите да се свърже с Веселин Марешки за коментар, но партийният лидер остава неоткриваем.