Депутатът Свиленски от БСП : 90% от работата на този парламент е свързана с Украйна

Нищо не се прави за българите, категоричен е той

Политика
19:10 - 14 Септември 2023
5386
Депутатът Свиленски от БСП: 90% от работата на този парламент е свързана с Украйна

Георги Свиленски от БСП коментира забраната за внос на украинско зърно, наложена от парламента. Неговата партия е категорично против.

"Утре тази забрана така или иначе падаше. Какъв беше този проект за решение, на кой го казваш и защо го казваш. Прехвърля се отговорност от правителството на българския парламент", смята той.

"Неясни позиции, неясно формулиране, вносители, които ги нямаше в залата да си защитят решението, гласуване под строй, и от утре българският зърнопроизводител ще бъде подложен на съответно неконкурентни цени", добави Свиленски.

"Не е вярно, че заради тази забрана са били по-високи цените на хляба и брашното. Никакви цени не са се повишили, нито щяха да се понижат със или без забраната. Идеята е да се рапортува в Европа, че се подкрепя емоционално Украйна. Това е като с всяко едно решение. Пращаме БТР-и - негодни, пращаме оръжие, което е бракувано. Лицемерно е поведението на българските управляващи. 90 процента от работата на българския парламент откакто се е сформирал, е да се занимава със Зеленски, с Украйна, със зърно, с оръжие и нито един въпрос за българските граждани. За съжаление тази сглобка, сглобена в манастир ли къде, не я интересува неща за българите, а ги интересува зърното за Украйна и т.н.", коментира още политикът от БСП.

"Не може заради едно служебно правителство, което е прекрачило правомощията си, да променяме Конституцията, за да няма служебни правителства по принцип. Ами то и нормалното правителство може да ги прекрачи. Нека де не променяме Конституцията заради определени хора. Както ще променят службите. Защо ще ги променят? Защото президентът си е позволил когато е имал тази възможност да си предложи и да си утвърди директорите на службите. Ами то утре друг ще е президент", учудва се Свиленски.