Депутатите от "Воля" се появиха с тениски "Аз съм Марешки"

Новини
09:53 - 16 Септември 2020
5079
Депутатите от "Воля" се появиха с тениски "Аз съм Марешки"

Изказването ми може да се събере в едно изречение - “Долу ръцете от Веселин Марешки”. Аз обаче съм длъжен да кажа още няколко думи. Така зам.-шефът на “Воля” Пламен Христов се обърна към депутатите в пленарната зала. Поводът е присъдата, която лидерът им Веселин Марешки получи преди два дни - четири години затвор по обвинение за рекет и изнудване.

Преди два дни цяла България стана свидетел как беше направен опит да бъде очернен един достоен човек, който през целия си живот е помагал на милиони българи. Той помагаше в годините, когато всички партии се изреждахте на власт и превърнахте българския народ в най-бедния в Европа, каза Христов. Той подчерта, че категорично изразяват позицията си срещу подобни акции и призова и останалите българи подкрепят Марешки.

“Призоваваме българските граждани, които виждат и осъзнават цялата схема на случващото да не се поддават на манипулациите и да подкрепят Веселин Марешки както той беше, и е до тях вече 30 години. Няма да допуснем някой да лъже Брюксел. Онези, които умишлено заблуждаваха хората, че "Воля" е някаква патерица на управляващите, следва сега да си дадат сметка какво всъщност се случва. Ако мълчим, утре всеки един може да бъде дискредитиран и притиснат с подобни манипулации", каза още Христов.

Снимки: Агнес Методиева