Деребеите на Доган с отчаян напън да спасят "редник" Ибрямов

Събират подписи за извънредно заседание на парламента, генерал Атанасов ги подкрепи и осветли новата сглобка

Политика
11:30 - 09 Октомври 2024
10743
Деребеите на Доган с отчаян напън да спасят "редник" Ибрямов

Деребеите на Доган са натикани в ъгъла. Те се готови на всичко, за да спасят "редник Райън" - Джейхан Ибрямов, който беше арестуван за търговия с влияние. Съдът го остави за постоянно в ареста, след като беше спипан с белязани пари, СРС-та и свидетелски показания да получава 100 000 лева срещу уреждане на обществени поръчки в министерство на отбраната. Според разследването парите са за купуване на гласове.

Деребеите събират подписи за извънредно заседание на парламента само и само да отърват кожата на Ибрямов. За да се случи това са нужни 48 парафа, които те нямат. Най-вероятно доганиситте на Джевдет Чакъров ще се прегърнат с генерал Атанас Атанасов, който каза, че ще ги подкрепи за свикване на извънредно заседание. Така цялата истина за новата сглобка между Доган и ДБ лъсна напълно.

Още не е ясно дали ГЕРБ-СДС ще се явят на такова заседание. “Възраждане” тепърва ще решават, споделиха от партията, същото се касае и за ИТН.

БСП по всяка вероятност ще се явят в зала. Най-уверени в присъствието си са депутатите на ДПС-Ново начало. “Ще се явим със сигурност, за да разобличим дерибеите. Истината, истината и само истината”, коментира пред „Труд“ народен представител от партията.

Заседанието най-вероятно ще бъде свикано през следващата седмица, защото се чака решението на Апелативния съд в четвъртък дали Джейхан Ибрямов ще остане за постоянно в ареста.