Десет мигранти загинаха в Средиземно море

ЕС
15:58 - 17 Юни 2024
865
Десет мигранти загинаха в Средиземно море

Десет мигранти загинаха в Средиземно море, след като лодката им се напълни с вода, но други 51 души бяха качени на борда на спасителния кораб "Надир", съобщи германската благотворителна организация RESQSHIP, цитирана от Ройтерс.

RESQSHIP, която оперира спасителния кораб "Надир", съобщи в социалната мрежа X, че е открила 61 души на борда на наводнена дървена лодка, като десетте жертви са били затиснати в долната палуба.

Благотворителната организация уточни, че двама от оцелелите са били в безсъзнание и получават медицинска помощ, като добави, че те спешно се нуждаят от евакуация.

RESQSHIP не предостави подробности за мястото и времето на спасителната операция, но според услугата за проследяване на плавателни съдове marinetraffic.com, "Надир" е бил близо до източното тунизийско пристанище Сфакс в понеделник.

ООН е регистрирала повече от 20,000 смъртни случаи и изчезвания в централната част на Средиземно море от 2014 г. насам, което го прави най-опасният миграционен път в света. По-рано този месец бяха открити 11 тела в морето край бреговете на Либия.