Десет песни ще се състезават в конкурса "Бургас и морето"

Сценарист и водещ на вечерта ще бъде актрисата Здрава Каменова

Култура
09:22 - 29 Юли 2023
2714
Десет песни ще се състезават в конкурса "Бургас и морето"

С нова визия на сцената, рецитал и десет песни в конкурсната програма днес в Летния театър ще бъде отбелязано 40-ото издание и 50 години от първото провеждане на Националния конкурс за песен "Бургас и морето", съобщава БТА.

Вместо първоначално допуснатите до финала 11, тази вечер ще се състезават 10 песни. Журито е изразило становище, че песента "Светъл лъч" на следва да бъде оценявана, тъй като е нарушен регламента на конкурса, съобщиха организаторите от община Бургас.

Журито, което тази година ще оценява творбите и изпълненията на участниците, включва певиците Йорданка Христова и Росица Кирилова, композитора Ефтим Чакъров, генералният директор на БТА Кирил Вълчев, проф. д-р Адриан Георгиев – ръководител на катедра „Музика и мултимедийни технологии“ в Софийския университет и заместник-директор на филиала в Бургас, поетесата Ники Комедвенска и бургаският музикант Деян Вълев-Дишо.

В спектакъла ще се включат и редица популярни изпълнители, които ще припомнят някои от песните, звучали в последните години на конкурса. Рециталът включва изпълнители като Стефан Илчев, Васил Чергов, Дивна, "Фортисимо", Дани и Емин, Вили Русева, Яви, Дани Милев, Дишо и Иван, Гергана Великова.

По сценографията и мултимедията на „Бургас и морето“ 2023 работи бургаският визуален артисти Красимир Марчев.

Сценарист и водещ на вечерта ще бъде актрисата Здрава Каменова.