Деси Атанасова хвърли бомба: Рашков е проверяван от КПКОНПИ

Танкерите с газ от САЩ са митични, не вярвам да ги има, скептична е герберката

Политика
18:48 - 30 Юли 2022
6808
Деси Атанасова хвърли бомба: Рашков е проверяван от КПКОНПИ

Никой не ни отговори дали Рашков е проверяван от КПКОНПИ, аз имам информация, че това е така. Той претърпя най-големия си срам с ареста на Борисов, а дори не се извини. Рашков щеше да бъде бухалката на КПКОНПИ, както беше такава на изборите. Това коментира председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. 

Според нея предложеното за антикорупционен закон е механичен сбор от правни норми, водещи до хаос.

"Властта демонсттира липса на опит и арогантност. Това беше първият български парламент с успешен вот на недоверие. Те бяха нагледен пример за това как не се управлява държава. Да кажат, че опозицията се бои от борбата с корупцията, е правен нонсенс. Ако имаха доказателства за корупция, щяха да ги извадят. Петков обогати забавните предавния с липсата си на езикова култура", заяви тя. И допълни, че е станало ясно, че тълпата, управлявана с СМС-и, не може да управлява.

"Надяваме се, че Радев оценява грешката си и дълбоко съжалява за нея", отбеляза тя по повод подкрепата на президента за ПП и Петков.

По думите ѝ танковете с втечнен газ са "митични" и тя не вярва в съществуването им. "Не виждаме по-ниска цена на газа и гарантирани доставки, а това ще изправи служебното правителство пред голям проблем. Вероятно ще има икономически колапс.

Има огромна заплаха София да остане без парно",

категорична е Атанасова. И изрази увереност, че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила на идните избори и ще управлява.

Тя съобщи, че преговорите за азерски газ започват с инициатива на президента Първанов и продължени от Борисов. "Петков няма защо да си приписва заслуги. България все още плаща капацитет на "Газпром", а ние пак получаваме руски газ. но на по-висока цена и чрез посредници. Ако бяхме на власт, нямаше да забавим гръцката връзка. Щяхме да имаме по-сериозен ангажимент към количествата запас в Чирен", подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ.