Десислава Атанасова: Минчев скри истината за договорките за Македония

Новини
19:49 - 15 Юни 2022
3262
Десислава Атанасова: Минчев скри истината за договорките за Македония

"До този момент всички парламентарни група, без тази на "Продължаваме промяната", се отзоваха на нашата покана за консултации, дори и две от партиите, които доскоро бяха в коалицията, а едната все още е в нея - Демократична България", това каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

"Утре планираме среща и с независимите народни представители. За всички нас е ясно, че държавата ни върви по стръмното надолу към финансова криза. Поискахме вот на недоверие към това правителство и по още една причина - управляващото мнозинство разрушава политическата система", допълни тя.

"Първият тест за подкрепа на вота ще бъде в утрешния ден - при гласуването на оставката на парламентарния шеф Никола Минчев, който не осъзна, че имаше заявка да се върне парламентаризмът и парламентът да не бъде гумен печат на Министерския съвет.

Днес мнозинството и лично той скри от народните представители цялата информация по отношение на всичко, което се е случвало като разговори и договорки между Кирил Петков и различни външни експерти, хора с ключови позиции по темата Северна Македония", добави Атанасова пред БНТ.

"За нас е категорично ясно, че предрочни избори трябва да има", каза още Атанасова.