Десислава Атанасова: Време е шоуто да приключи!

Актуални новини
10:03 - 15 Април 2021 (обновена)
4972
Десислава Атанасова: Време е шоуто да приключи!

Изборите приключиха. И народът се произнесе – с това завърши и лесната част от работата на всички нас – новоизбраните. Днес е време всички да поемем своята отговорност – за гласа на избирателите си към стабилност на държавата и по-свободно утре, заяви от трибуната на 45-тото Народно събрание шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

От позицията на хора с по-голям опит, една криза не може да се управлява само с говорене, а с действия и с вземане на решения, а често пъти най-наложителните и правилни решения са непопулярни, каза депутатът.

Редно е да признаете, че победителят е ГЕРБ, редно е да го признаете, каза тя.

Време е шоуто да приключи, защото за разлика от шоуто на политическата сцена няма скечове, рядкост са аплодисментите и поздравленията. В политиката има работа, компромиси, разочарования и рани. Политиката изисква смелост и решителност. А днес най-висшата форма на смелост, която можем да проявим е да си подадем ръка и да възстановим диалога между нас и да запазим девиза, изписан пред тази сграда "Съединението прави силата, призова Атанасова.

Отговорността е тежка. Често пъти тя е непоносима към онези, които гледат на политиката като единствено средство за изграждане на имидж.

Атанасова напомни, че над 800 хил. граждани са гласували за ГЕРБ на последните избори и нито една партия в новото събрание не се доближава до този резултат, колкото и сметки да се правели, победителят бил ГЕРБ. 

Партията ни спечели пети парламентарен вот и общо 14-та изборна победа. Победителят се поздравява и това зависи не само от възпитанието и културата, но и от политическия опит. За нас е ясно, че дългогодишният опит уморява, но суверенът продължава да ни поставя на първо място. Сега е моментът всички ние да благодарим на цялата изборна администрация, която гарантира провеждането на честен вот, категорична бе тя.

Въпреки пандемията и огромното старание на опозицията да внуши на хората, че вотът ще бъде подменен, изборите преминаха нормално. Най-голямото доказателство е присъствието на всички нас в тази зала и  това, че никой не оспори резултата.

Ние сме длъжни да оправдаем резултатите. Ще предложим състав на ново правителство. Ще предложим кабинет, който от ден първи може да заработи на същите високи обороти, които поддържа и сегашното правителство, каза тя. Атанасова подчерта и успехите на правителството в оставка, сред които увеличението на пенсиите, учителските заплати, влизането в чакалнята на еврозоната.

Въпреки внушенията на опозицията, че  вотът ще бъде подменен, изборите минаха нормално. Най-голямото доказателство е присъствието на всички нас в  тая зала и признаването на резултатите, отбеляза Атанасова.

Народът ни избра, за да служим на него, не на демони и страсти. Омразата само руши, каза Атанасова. Който си служи с омразата, е длъжен да покаже на кого служи, добави тя.

Ние ще предложим кабинет и ако той не бъде подкрепен, отговорността ще носи следващият след нас - партията на Слави Трифонов "Има такъв народ", както и останалите след тях, посочи Атанасова.