Десните съкрушени: "Не" на оставката на Христо Иванов, без него няма ДБ

Новини
13:17 - 16 Ноември 2021
4670
Десните съкрушени: "Не" на оставката на Христо Иванов, без него няма ДБ

След обезсърчаващия резултат на ДБ на изборите и последвалите оставки на лидерите Христо Иванов и ген. Атанасов, в десния лагер тръгнаха емоционални призиви на висок градус. Повечето са категорични, че не бива да се приема оставката на Христо Иванов с аргумента, че той е истинският лидер и без него обединението ще тръгне надолу, а може и да стигне катастрофалните проценти, изхвърлили десницата зад борда преди години.

„Без Христо Иванов това не е моята партия. Трябва да остане лидер”, изригнаха в социалните мрежи десни фенове. Общата настройка в организацията е, че тежката пътека е прокарана от него и трудно някой ще го замести на върха в ДБ. 

В "ДБ" има много хора, които са дали времето си, нервите си, част от живота си в опит да променят България към по-добро. Ще бъде изключително жалко да се откажем сега. Не го правете, въпреки напъните на ужким приятели и тежки врагове!, призова разгорещен десен симпатизант.

Много рядко се срещат хора като Христо Иванов на политическата сцена. Неслучайно избрах да съм част от неговото политическо семейство. Той пое отговорност за резултата от изборите и подаде оставка, заедно с ръководството на Да, България. Това е поведение на истински лидер. Няма да спра да повтарям, че Христо е човек с главно Ч. Респект! , написа фенка-ветеран.  

Г-н Иванов е сред най-достойните политици на нашето време и при липсата му не намирам причина да припознавам ДБ като своя партия, отсякоха други десни.

Не за друго, а именно заради него не смених вота си за ПП при все, че и кампанията и посланията и издигнатите им личности много ми допадат. Надявам се разума да вземе връх над емоцията и тази оставка да бъде категорично отхвърлена!, зоват и други.

Някои обаче опитват да отрезвят съмишлениците и призовават да не се драматизира ситуацията и че лидерска оставка е нещо нормално в модерната политика след недобри резултати на избори.

„Спокойно, няма да бъде приета оставката, това е цирк!”, срязаха емоциите прагматично настроени.   

Десни ветерани пък стигнаха и по-далеч и се замечтаха да се върне големият лидер на десницата Иван Костов.  

Той е спасението, само Командира може да възроди нещата и да възроди истинската дясна партия, пишат носталгично настроените.

Не липсват и призиви десните лидери да се коригират - станат по-достъпни  и да свалят малко гарда, за да стигат и до обикновените хора извън големите градове, като това се изтъква за една от големите грешки, довела до лошия резултат.  

В същото време отново на дневен ред е темата ДаБг и ДСБ да се консолидират и да станат една партия, за да се изтрият разногласията и противоречията.  !

Стига поддаване на привърженици екстремисти постоянно търсещи кавги. Да се отърсим от минали грешки, лоши решения и отминал политически фанатизъм! Толкова страхотни кандидати имаме - нека те и членовете на тази една партия демократично да решават политики, листи и стратегии. Не мислите ли, че е време?, пише Лъчезар Братоев.

Трябва да се направи анализ, защо ПП изсмука гласовете на ДБ, при положение, че имат почти еднакви програми. Кое в ДБ отблъсква хората, настояват мнозина. И застават зад твърдението на Радан Кънев, че е надделял зле прикрития партиен егоизъм и това е подхлъзнало градската десница.

Най-песимистичните обаче отчитат, че ДБ по естествен път е изместена от "Продължаваме промяната". Просто се ражда нова партия на градската десница, отсъдиха гласували за Кирил и Асен.