Дете е със спукана глава след падане в частна занималня

Хлапето се обърнало от необезопасено двуетажно легло

Актуални новини
08:53 - 10 Октомври 2019
1368
Дете е със спукана глава след падане в частна занималня

Опасен инцидент е станал в частна детска занималня в София. 2-годишно дете е със спукана глава, след като паднало от двуетажно легло. Сигналът е подаден от майката на пострадалото дете, съобщава Нова тв. Проверка показа, че частната занималня няма регистрация нито в Министерство на образованието, нито Министерство на здравеопазването, нито в Столична община.

От здравното министерство направиха проверка, а днес се очаква да станат ясни резултатите от нея.

"На 16-ти септември към 13 часа ми се обадиха от яслата, че са извикали линейка, защото детето ми е паднало от необезопасено двуетажно легло. Тъй като работя наблизо, отидох веднага. Не беше ясно линейката кога ще дойде, затова извикахме такси и с него стигнахме до "Пирогов", разказа Мария Попова - майка на пострадалото дете. 

Мария Попова - майка на пострадалото дете

"Детето има 5-6 шева на главата, имаше огромна синина на челото и рана на крака. Имаше съмнения дали не е засегнат и черепът. Слава Богу, всичко е наред, бяха засегнати само меките тъкани", каза още тя.

По думите й леглото не е било обезопасено. "Най-вероятно заради суматохата от това, че има прекалено много деца, от персонала са пропуснали, че тя сама се е качила на леглото", коментира още майката.

Снимката и илюстративна