Девет дни няма и следа от Чане

В миналото Стоян Зайков се крил цели три години заради умишлен палеж

Крими
20:31 - 18 Май 2019
4068
Девет дни няма и следа от Чане

Заподозреният за убийството на жена в Костенец Стоян Зайков – Чане девети ден е в неизвестност. Преди години мъжът дълго време се укривал от полицията след палеж на апартамент, съобщи Нова телевизия. Зайков е баща на детето на убитата Милена Шишкова, като според първоначалната версия именно той е килърът.

Когато е запален апартаментът, в него и в съседните апартаменти е имало хора. Тогава издирваният и сега Зайков се крил около 3 години. Заловен е случайно.

Продължаващата полицейска акция принуди хората в Костенец и областта да останат по домовете си.

Полиция, жандармерия и спецчасти продължават да търсят Зайков. По време на парламентарния контрол на 17 май вътрешният министър Младен Маринов заяви в парламента, че хора, евентуално застрашени от Стоян Зайков, са изселени.

От Костенец главният секретар поясни, че списък с потенциални жертви на Стоян Зайков не е намерен. Ивайло Иванов призова да не се подават фалшиви сигнали за заподозрения в Костенец.

На брифинг преди това главният секретар заяви, че още не е потвърдена връзка между убийството на съседа на издирвания и Милена Шишкова (убитият съсед е братовчед на Зайков, а Шишкова е майката на сина му - б.р.).

На 10 май 38-годишната Милена Шишкова беше открита в безпомощно състояние до дома си. До момента предположенията на полицията са, че убиецът е бившият й партньор Стоян Зайков. 43-годишният мъж продължава да се издирва, като до момента са претърсени над 30 адреса в града, но без успех.

Откритото по-рано днес оръжие е преработена ловна пушка. Според МВР Чане е способен е да оцелява сам. Бил е в затвора.