Дезинфекцират църквите и градинките около тях

Актуални новини
11:27 - 29 Април 2021
1842
Дезинфекцират църквите и градинките около тях

Във връзка с предстоящия празник Великден в София започва миене на прилежащите пространства на храмове и черкви. Акцията стартира от пред храма „Света Параскева“ на бул. „Г. С. Раковски”.

От началото на пандемията миенето се извършва с дезинфектант. „На прага на предстоящите великденски празници по традиция Столична община винаги почиства обществените места и конкретно в случая православните храмове. Те са над 70. В момента се почиства около тях, както и площадните пространства вътре в тях. Миенето е много важна мярка в програмата за подобряване на качеството на въздуха. Заедно с това, че мием около храмовете, продължаваме миенето и на всички булеварди и улици.

Ще използваме момента около празниците, за да мием и вътрешноквартални улици.

Сега стартира сезонът и непрекъснато ще извършваме тази дейност, за да подобряваме качеството на въздуха. В миенето, което се прави, винаги се поставя и дезинфектант още от началото на пандемията“, коментира зам.-кметът по екология Десислава Билева.

„Кампанията за пролетно почистване е традиционна кампания за Столична община и се провежда от над 10 години. Тази година е планирано на два етапа - първият е за нерегламентирани сметища в София, а вторият – за почистване на паркове и градинки. Столична община непрекъснато засилва контрола за недопускане на образуването на нерегламентирани сметища. Всеки, който иска, може да стане доброволец, като екипите на Столична осигуряват материалите, които са необходими", допълни тя.

Снимка: Агнес Методиева