Диана Дамянова: ПП-ДБ и ГЕРБ ще се разберат

Борисов няма причина да отиде на избори - ще се окаже в идентична ситуация, посочи PR експертът

Новини
12:00 - 02 Март 2024
3522
Диана Дамянова: ПП-ДБ и ГЕРБ ще се разберат

„Ротация ще има, въпросът е как ще седнем обратно в скута на Пеевски. В момента това, което легитимира управлението на ПП-ДБ, е обещанието за съдебна реформа“, коментира в ефира на bTV PR експертът Диана Дамянова.

„Беше време да се направи коалиционно споразумение. Истината е, че електоратът на ПП-ДБ не беше готов да признае думата „коалиция“, скриха я зад думата „сглобка“. Сега е дошъл моментът и е редно да подпишат някакъв договор“, коментира още Дамянова, цитирана от novini.bg.

„Силата, с която замахна ПП-ДБ, за да подмени договореностите, които вече ги имаше написани на хартия, дава сега обратна сила на Борисов“, коментира тя.

Според нея ПП-ДБ и ГЕРБ ще се разберат,

защото Бойко Борисов няма причина да отиде на избори, тъй като след тях ще се окаже в идентична ситуация. В същото време

ПП-ДБ пък ще се окажат с още по-малък процент.

„Избирателят е доста капризен – той не иска да бъде лъган. В момента се губи тази част от електората, която разчиташе на това ПП да накажат Борисов“, коментира Диана Дамянова.

Според нея и ДПС не е готова да отиде на избори, защото те искат да се разширят и да вземат по-видимо място в политическия живот.