Диана Димитрова нареди изложба за 8 март (СНИМКИ)

Орлин Павлов и Тома Здравков уважиха актрисата

Култура
19:36 - 08 Март 2023
5740
Диана Димитрова нареди изложба за 8 март (СНИМКИ)

Актрисата Диана Димитрова, която се изявява и като художник, представи в навечерието на 8 март втората си самостоятелна изложба, озаглавена "Докосване", в столичната галерия "Нова арт спейс”.

Всички произведения са специално подготвени за пространството на галерията, някои от които с размери над 2 метра, и представят художничката в съвсем нова светлина.

Ако предишната изложба е била като събирателен образ на цялото ѝ творчество и черно-бялата гама е доминирала в платната, то в предстоящата има много повече цвят в картините ѝ и те са много по-колоритни. Платната са правени с класическа техника с маслени и акрилни бои и са рисувани повече от една година.

Името на изложбата е изцяло измислено от Диана Димитрова, като самото докосване присъства в някои от творбите като елемент, разказват от галерията.

"Вярвам, че няма невъзможни неща, когато помислите на човек са добри", казва Диана. Експозицията ще продължи до 27 март. 

Откриването на изложбата на актрисата бе уважено от десетки нейни приятели, сред които певците Орлин Павлов и Тома Здравков и продуцентът Игор Марковски. 

Актьори почти липсваха, тъй като повечето, с които Диана е работила не желаят да афишират отношения с нея заради близките си отношения с колегата й Юлиан Вергов. Както е известно преди няколко месеца Димитрова обвини Вергов в побой по време на снимките на "Откраднаг живот" преди 5 години.

Снимки: Агнес Методиева