Диана Русинова: Концесионерът на летище "София" използва Google преводач, жалка имитация!

Срам - аеропортът стои два дни без антиобледенителни машини!

Новини
18:10 - 29 Ноември 2023
10157
Диана Русинова: Концесионерът на летище "София" използва Google преводач, жалка имитация!

След като вчера Lupa.bg разбуни духовете с мнение на служители на летище "София" за сигурността и шефа на дирекцията Павлин Коджахристов, днес скандалите продължават.

Няколко дни на аеропорта не е имало на разположение антиобледенителни машини, а придвижването по перона и пистата, както и около стоянките на самолетите, е било затруднено след обилния снеговалеж, който блокира и цялата страна.

Днес Диана Русинова, която е член на Европейския център за транспортни политики и директор в Българска агенция за управление на транспорта, открито атакува концесионера на родния аеропорт.

Тя се подигра с новите "инвестиции и придобивки", с които се похвалиха от летището - чешмички за вода!

Русинова, която постоянно критикува всичко, което се случва с родния транспорт, не спести и този път слова. Тя използва профила си във Фейсбук, за да сподели мнението си, а под него "заваляха" редица коментари, които са повече от скандални.

Ето и мнението на пътния експерт:

"Дадохме летище "София" на концесия с идеята да видим инвестиции и по-добро управление. Да видим едно модерно нещо от световна класа.

Вместо това получихме фонтани, пардон - чешми. До такава степен явно е компетентно управлението на концесионера, че използват Google преводач, за да си превеждат измислените новини и така чешмата изведнъж стана фонтан.

Какво да Ви кажа, ако си дадохме летището, за да ни сложат три чешми и то в обществената зона, дори не е в контролираната, което ще има повече смисъл и това да е "мега инвестицията", която щи ни превърне в лидер в бранша...

Не се учудвам, че румънците ни се подиграват. Все по-успешно ставаме посмешището на Европа!

Това е една твърде жалка имитация".

Разбира се, след това дойде ред и на коментарите...

Веселин Пейков: "Някога строяхме пътеки за рулиране, перони, антиобледенителни стоянки, а сега монтират чешмички. Честито на печелившите".

Емилия Младенова: "Соф Кънект" уволнява хора, затварят КПП-а, плачат, че нямат хора, а нищо не правят да почувстваме, че е дошъл чуждестранен инвеститор. Само хвърлят прах в очите на хората, ама баламите свършиха. Всички виждаме какви ги вършат".

Цветан Маринов: "Майката му разкатаха на летище "София"! Жалко за персонала и пътникопотока".

Цеко Къкрински: "Летището е нагледен пример за стратегически инвеститори в България. Вероятно концесионерът има български произход, защото никой друг не е толкова безмилостен в разграбването и унищожението".

Георги Шенляков: "Като в България не сме кадърни почти за нищо и търсим външна намеса, но и техният принос е почти същият като нашия, такива ще са ни резултатите.
Тоалетните на двата терминала са под всякаква критика!"

Георги Георгиев: "То си беше приказка с предизвестен край, като всяка концесия в България. А иначе отдавна сме станали посмешището на Европа и не само. За съжаление".