Само в Lupa.bg: Нови грандиозни скандали на летище "София"!

Шефът на сигурността размахва столевки, облечен в анцуг на Лудогорец

Новини
19:10 - 28 Ноември 2023
27586
Само в Lupa.bg: Нови грандиозни скандали на летище "София"!

Служителите от дирекция "Сигурност" на летище "София" работят в постоянни скандали с ръководните органи. Основният проблем идва от шефа Павлин Хаджихристов, който е бивш полицай, който с неадекватни действия кара хората му да се чувстват некомфортно, научи Lupa.bg.

Почти не са останали хора, които да ходят на работа с желание, а оскъдният екип, с който разполага дирекцията, не помага по никакъв начин за провеждане на нормалните процеси и обслужването на гражданите и полетите. Именно поради този факт доста граждани роптаят, че закъсняват и изпускат полетите си.

Микроклиматът и атмосферата в дирекцията са станали почти непоносими, а ситуацията е допълнително изнервена и от ниското заплащане, което не се подобрява и подтиква работниците да напускат поголовно.

Едни от най-добрите отдавна усетили накъде духа вятърът и че с такива шефове нещата няма да се подобрят, та точно това е причината да напускат и да си търсят по-добре платена работа. А са дали доста години не летището, някои вече са в предпенсионна възраст и стискат зъби, за да избутат до заветната пенсия.

Няколко пъти работници са молили супервайзорите им на смяна да говорят с инспектори и по-високопоставени шефове за назначение на нови хора, тъй като се изнемогва, но са получили отказ. След това, явно усетили, че положението е сериозно, босовете предприели "пожарен вариант" - спешни конкурси и курсове, но 90% от новопостъпилите си тръгват още в първите два месеца, виждайки интензитета на работа и неадекватното заплащане.

"Преди беше престиж да работиш на летището, сега сме за подигравка и посмешище! Изчезнаха усмивките от лицата на хората, с които работим, всички са изнервени, а това се отразява на всичко. Не е сериозно цялата инвестиция, която е направена до момента, да са еднакви комплекти дрехи за всички и... обществената тоалетна на Терминал 2, която всички наричат "Дубайската", споделиха за Lupa.bg служители на столичния аеропорт.

Скандалът се разразява с още по-страшна сила след конфронтацията на един от служителите в сигурността - Жени Башева, която публикува свой пост в профила си във Фейсбук.

"Летище "София", Дирекция "Сигурност", управлявана от г-н Коджа никой си! Най-неадекватният директор от време оно! Незнаещ дори процедурата за сигурност, но размахва 100 лв. на пункта за проверка за сигурност, питайки: "Кой ще вземе бонуса днес? Ако някой не е чул, г-жа Захариева да поясни!

Появявайки се с анцуг на Лудогорец! Премествайки в друг отдел Никола Найденов - най-съвестният работник, защото е изморен и няма сили да се яви на изпит! Ваня Димитрова е преместена в друг отдел, защото си е изказала мнението! А за "ниската и дебела с последно предупреждение"... Няма да споменавам имена, за да не навредя на някого. Срам, срам, срам!

Съвсем скоро ще се видим не с вас, "Г-н Столевка", а с тези, които не са виновни, но ще отговарят за вашите действия!

П.С.: Децата от Военна академия, които подведохте за условията на труд и заплащане, споменават майка ви!".

Разбира се, има и реакция след разпространението на гореспоменатото написано в интернет пространството - Башева е била блокирана в различните групи от социалнатна мрежа, тъй като е била докладвана.

Следва нова нейна гневна реакция: "Г-н Директор на сигурността на летище "София", вместо да ме блокирате навсякъде, където казвам само истини за Вас, подайте си оставката!

Ще бъде много добре за Вас, тъй като тази материя Ви е непозната и се затормозявате, но още по затормозяващо е за дългогодишните служители, които са компетентни и трябва да се съобразяват с вашата некомпетенция!!! С уважение!!!".

Естествено, че всички служители подкрепили Жени Башева за смелата й постъпка.

В началото на май 2022 г. Павлин Коджахристов е назначен за шеф на дирекция "Сигурност", като до този момент изпълнява длъжността специалист "Корпоративна сигурност".

Комисар Коджахристов, който тогава заема мястото на Драгомир Модев, през годините е бил и началник на отдел "Криминална полиция" при областната дирекция на МВР в Русе, откъдето е родом. Той работи в системата на МВР от 1995 г., като е преминал през различни служби - НСС, ГДБОП, "Миграция".

Преди известно време служители разказали в коментари под пост във Фейсбук за прословутата и гореспомената случка с директора, анцуга на Лудогорец и размаханата столевка. Павлин Коджахристов се появил в почивен ден, за да инспектира как върви работата, но на всички направило впечатление, че е облечен не с костюм, а с анцуг... на Лудогорец.

Банкнотата от 100 лв. е била бонус за всеки служител на рентген, който види на монитора и залови нерегламентиран предмет в ръчния багаж на пътниците - т.е. допълнително стимулиране за още по-добра работа.