Дибала ридае на прощаване

Аржентинецът си тръгва от Юве след седем сезона с черно-белия екип

Спорт
16:58 - 17 Май 2022
2280
Дибала ридае на прощаване

Пауло Дибала не сдържа сълзите си след края на срещата между Ювентус и Лацио (2:2). Това бе последният двубой на аржентинеца пред тифозите на "Старата госпожа", които за пореден път показаха голямата си любов към него.

Дибала си тръгва от Юве след седем сезона с черно-белия екип. Договорът му изтича на 30 юни, когато той става свободен агент.

Интересното е през декември нападателят бе постигнал устна договорка с шефовете на клуба да преподпише и да остане. Впоследствие обаче ситуацията се промени и босовете оттеглиха отправеното предложение за нов контракт, след което стана ясно, че раздялата е неизбежна.

Аржентинецът никога не е крил, че желанието му е да остане в Юве, но това така и не се осъществи. В мача с Лацио той дълго време удържаше емоциите си, но накрая не издържа и се разплака.

Интересното е, че това бе последният домакински мач и за Джорджо Киелини след 17 години с екипа на Юве. От клуба бяха организирали няколко инициативи, за да отбележат това събитие, като дори на екипите за двубоя пишеше "Тhe great Chiello".

В същото време обаче изглеждаше, че шефовете въобще са забравили, че това е последен мач и на Дибала и това не бе отразено по никакъв начин.

Неговите съотборници и тифозите обаче не оставиха нещата така и Дибала бе изпратен повече от подобаващо. След края на мача аржентинецът бе хвърлян във въздуха от останалите играчи и в този момент той не издържа и сълзите рукнаха, а всички на стадиона станаха на крака, за да го аплодират.

Междувременно пък тифозите през целия мач не спряха да освиркват президента Андреа Аниели и останалите шефове на клуба. Според феновете именно те са виновни за раздялата с Дибала.