Димитър Танев е шеф на щаба на Герджиков

Не се притеснявам от нито една номинация за президент, заяви ректорът на СУ

Новини
17:15 - 12 Октомври 2021
4650
Димитър Танев е шеф на щаба на Герджиков

Димитър Танев е ръководител на предизборния щаб на Анастас Герджиков и Невяна Митева. Това съобщи пред медиите Герджиков след среща с ръководството на СДС, на която присъства и кандидатът за вицепрезидент.

Двойката влиза в надпреварата за "Дондуков" 2 като независима, издигната от инициативен комитет, подкрепена от ГЕРБ-СДС.

Надяват се кампанията, която ще водят, да покаже защо още сега, на този етап, могат да обединят българските граждани около обща визия.

Анастас Герджиков коментира, че не се притеснява от нито една номинация за президент. Отговорът беше на въпрос, свързан с включването в битката на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ.

Очевидно всеки един от кандидатите е достоен човек и има подкрепа в обществото, добави той. По-важното, според него е, че самите граждани ще могат по време на кампанията сами да преценят кой да е президентът, който да ги води през следващите пет години.

Надявам се, че нашата двойка ще покаже достатъчно качества и най-вече визия за бъдещото, заяви Анастас Герджиков. Той се въздържа от прогнози за изхода от президентската надпревара.

С експертни съвети, които ще бъдат създадени, предвиждат да обсъдят подробни приоритети за бъдещето включително доходите и цените, външната политика.

По отношение на Република Северна Македония посочи, че политиката ни трябва да остане същата, защото външната политика на една държава трябва да е постоянна. В този случай се изисква още по-постоянна политика, за да стане ясно, че ги подкрепяме, но да изпълнят договора за добросъседство, подчерта Анастас Герджиков.

По думите му Истанбулската конвенция не е на дневен ред, защото има конституционно решение по темата.

Според него няма по-голяма ценност от върховенството на закона, ако има правила, те трябва да се спазват, конституцията е върховният закон и също трябва да се спазва. Така той коментира казуса с гражданството на бившия служебен икономически министър Кирил Петков.

Ако Конституционният съд вземе решение, че в нарушение на конституцията е бил министър, трябва да си поеме последствията, а Радев ще ги понесе на изборите, посочи председателят на СДС Румен Христов.

Той смята, че двойката Герджиков-Митева има много голям потенциал. Твърдите ядра ги имат, надявам се да получат повече периферия, обясни лидерът на СДС.